SITUATIE

Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, een volle dochter van Alliander, zet zich in om bij te dragen aan de energietransitie. Daartoe zijn er diverse initiatieven ontwikkeld om huisbezitters te faciliteren bij aanpassingen van de energievoorzieningen in en rond het huis, de straat en wijk.

BR-ND ondersteunt Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling met de creatie en ontwikkeling van een nieuw merk voor deze dienstverlening.

Uitdaging

BR-ND ging de uitdaging aan een nieuw merk te ontwikkelen. Als hoofdaannemer hebben we, naast de merk- en merkportfoliostrategie, het project management van het traject verzorgd. 

De merkpositionering is bepaald op basis van klantinzichten die onderzocht zijn door Jochum Stienstra van Ferro Explore! De merknaam Omons is gecreëerd met naming expert Hans Prummel van de Naamafdeling en queen of design Kiki Hartmann heeft de grafische vormgeving ontwikkeld. Samen met website bouwer Story of Ams is de website gerealiseerd.   

Screen Shot 2018-03-30 at 16.06.28.png

Er komt een nieuwe toekomst aan. Met grote doorbraken in de energievoorziening van onze huizen. Daar kunnen we ons nu al op voorbereiden. De stap naar deze nieuwe energie zetten we samen. Dat is spannend, want de toekomst is nog onbekend. Het zal vast een hele klus zijn. We weten dat er nieuwe oplossingen zijn, maar welke? En hoe moeten we kiezen? Omons helpt samen slimme keuzes te maken, zodat we goed voorbereid de toekomst in gaan. Volgens ons wordt de maatschappij daar mooier, schoner en comfortabeler van.   

Omons_BR-ND banners

Fijner wonen

Nieuwe energievoorzieningen in je huis zorgen voor vooruitgang. Je huis wordt er comfortabeler en mooier door en dat zal tot waardestijging leiden. Omons toont je de innovaties die in jouw huis mogelijk zijn. Als je wilt, helpt Omons je ook om actie te nemen. Door je in verbinding te brengen met partijen die jouw wensen kunnen uitvoeren. De keuze is aan jou.

Win-win

Wat we voor onszelf kiezen, staat niet los van de keuzes van de mensen om ons heen. De slimste en voordeligste oplossingen creëren we met de wijk. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar de optimale oplossing voor jou baseer je het beste op inzicht in de keuzes van je buurtgenoten. Zo zorg je voor een minder vervuild én een beter sociaal klimaat. En als je samen verandert, gaat de vooruitgang sneller.

Simpele helderheid

EVIE geeft helder inzicht in de keuzes die je kan maken over de energievoorziening van jouw huis. Het laat zien wat de opties en de consequenties zijn. De complexe uitdaging wordt heel begrijpelijk gemaakt. Doordat Omons je op een speelse, makkelijke manier door jouw keuzeproces leidt en je overzichtelijk van alle informatie voorziet.

Omons is een onafhankelijk platform dat inzichtelijk maakt wat de mogelijkheden en consequenties zijn van individuele en collectieve keuzes over nieuwe energievoorzieningen in huis en wijk.